1 ss olivenolje - 2 løk, hakket - 2 hvitløksfedd, knust - 2 dl røde linser - 2 bokser hermetiske tomater - 2 l vann - 2 terninger kyllingbuljong - 1 dl hakket persille - 1 dl hakket koriander - 2 ts turmeric - 1 ts paprikapulver - 1 ts svarte pepperkorn - en klype spisskummen
Varm olje i en panne, tilsett løk og hvitløk, la det surre til løken er myk. Rør inn linser, tomater med væske, vann, kyllingbuljong, persille, koriander, turmeric, paprika og pepperkorn, la det koke opp, og la det småkoke uten lokk i 1 1/2 time til linsene er gjennomkokte.
Ta vekk 4 dl suppe, og kjør resten med stavmikser, til det hele blir glatt. Bland alt igjen, og varm opp. Dryss litt spisskummen over ved serveing.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar