tirsdag 31. mai 2011

Gladiolus fra Ikea

Man finner de merkeligste ting på Ikea. I en bortgjemt krok fant jeg en pakke gladiolus. De er nå kommet i jorden. Håper de ikke er for sent...

Enda mer blomster

Vakre bokser

fredag 27. mai 2011

Mer blomster

Noen som har prøvd?

The Clue of the Broken Locket

Shopnic

Utrolig nok har denne ligget uåpnet i over et år. Den ble med på flyttelasset fremdeles uåpnet. Jeg er vel en person som faller under katagorien Det er bedre med system i rotet, enn rot i systemet. For systematisk, det er jeg, og ekstra gøy er det å snu om på hele systemet. Det gjør meg i godt humør. Det tar imidlertid lang tid å snu godt innarbeidete system og hele kontoret/syrommet må ommøbleres. Så akkurat nå ser det ut som en bombe er sluppet, men jeg fikk ihvertfall omsider åpnet denne pakken.

torsdag 26. mai 2011

Windsong

Det er de utroligste tingene som dukker opp i hagen. Det er nærmest som det er den hemmelighetsfulle hagen. Jeg liker å ha litt kontroll og har en del ideer om hva jeg ønsker å ha, og så er jeg ekstremt impulsiv på hagesentre. Hagen bærer preg av at det ikke er blitt rusket i de senere årene, så når jeg graver litt i jorden, er den helt sammenbundet av små, små røtter. Under et lag av løv i et bed stod en gammel rot. Den skal vekk! Disse kom ihvertfall i jorden i kveld.

onsdag 25. mai 2011

Ingen kjenner skjebnen

Det er med en viss andakt at man leser en ungpikebok fra 1936. Mye har forandret seg siden den gang.Disse blir jeg visst aldri for gammel for.

tirsdag 24. mai 2011

Forberedt for fire nye år

Endelig ferdig med repitisjon av Grunnleggende sikkerhetskurs! Føler at alt vannet som ble presset opp nesen i helikopterrundturen, fremdeles surkler der oppe. Men jeg gjennomførte med glans, så jeg er riktig stolt over meg selv.

mandag 23. mai 2011

søndag 22. mai 2011

torsdag 19. mai 2011

Bli hvis du kan. Reis hvis du må

En utrolig fin og sår bok. Anbefales på den varmeste.

onsdag 18. mai 2011

Skrapesyken

Skrapesyken er nok ingen spøk, men med et sånt verktøy går det som en lek.Garasjedøren trenger sårt ny maling, med et ledd med ubehandlet tre og tre ledd med slitt rødfarge. Det er like godt å gå skikkelig til verks, så i dag har jeg skrapet vekk all løs maling. Det er fremdeles noen bord som må skiftes før jeg begynner med malingen. Det gikk så lekende lett med denne skrapen at jeg fortsatte med andre deler av huset som også trengs å skrapes. Det blir nok mye maling i sommer, for håpe sommervarmen kan komme igjen. For nå er det direkte guffent her!

PS Dagens gode nyhet er at man nå kan kjøpe Nespresso kapsler i Bergen!

mandag 16. mai 2011

Sprø krabbesnø

Rist 12 tynne skiver. Bland 100 g krabbekjøtt, 50 g revet pepperrot og 50 g revet sellerirot. Smak til med vispet kremfløte, smak til med salt og pepper, koriander og lime. Ha en skje på hver toast.


Fritt etter Prisma Cuisine Gourmande

søndag 15. mai 2011

Dorothy

Egentlig så blir jeg mer og mer fornøyd med syingen. Jeg tror at alt bunner ut i eget syrom. Før sydde jeg på spisebordet, til alles forargelse, Så da var det om å gjøre å bli fort ferdig, og det har jo sin pris. Nå kan jeg gå inn å sy litt om jeg skulle ha fem minutter ledig, ikke nødvendig å rydde alt frem og tilbake lenger. Ekstra tid sees på resultatet, og mer sytid betyr mer erfaring, som igjen betyr bedre arbeid.

Hipp hurra for syrom.

PS. Dette er kjolen til Dorothy i Trollmannen fra Oz.

tirsdag 10. mai 2011

Oliven & Mandel

Nydelige produkter & dufter.

Feta og Salami Crunchies

1 loff
200 g feta ost, smuldret
1 egg, lettvispet
1 ss fersk basilikum, hakket
1 ss sultana
250 g salami
olje

Skjær brødet i skiver. Bland ost, egg, basilikum og druer godt. Smør hver skive med dette, og legg på salamiskiver, og så en skive på toppen. Pensle med olje og grill til de er gjennomvarme og lett brune på begge sider.

Fritt etter Australian Women's Weekly

mandag 9. mai 2011

Tempura

16 scampi
1 squash
8 sjampinjonger
100 g Maizena
1 klype salt
1 l frityrolje
3 eggehviter

1 dl soyasaus
2 ss sake
2 ts brunt sukker

Rens rekene, men bevar den ytterste delen av halen. Fjern den svarte stripen på ryggen. Rens grønnsakene og skjær dem i strimler. Ha Maizena i en skål sammen med en klype salt. Ha oppi reker og grønnsaker, bland godt. Stivpisk eggehviter med 3 ss iskaldt vann. Ha så i reker og grønnsaker og bland godt. Varm frityroljen i en gryte. Legg i reker og grønnsaker, litt om gangen og la de friteres i 3-4 minutter. Ha de så over på et kjøkkenpapir. Bland resten av ingrediensene til saus og server med en gang.

Fritt etter Guide Cuisine

søndag 8. mai 2011

Velkommen etter

Etter vi flyttet er behovet for å ha det lyst rundt meg bli stort. Jeg tror det er fordi, stuevinduene er mindre og huset er vestvendt. Der vi bodde før, hadde vi enorme vinduer mot sør, så mørke møbler gikk helt greit. Det er ikke greit lenger! Jeg tviler på om min bedre halvdel ville funnet seg i utskiftning av all møblement til hvitt, så jeg får fylle på i små doser. Første steg på veien er denne kurven som opprinnelig var trehvit. Tre strøk maling gikk det, med en overmalingstid på 24 timer, gikk det noen dager. Endelig ferdig!

Puh

Omsider er kommunionen over, og jeg kan fortsette med sårt tiltrengt hagearbeid. Siden jeg fremdeles har en del frø som skulle vært sådd, og nå er det vel greit å så direkte på friland. Jeg har oppdaget noen ekle greier i orkideene mine, og etter litt googling tror jeg det må være ullus. Nå bærer det avsted til et hagesenter for å kjøpe luskverk!

søndag 1. mai 2011

Den spede begynnelse

Etter at vi flyttet inn i det nye huset, er det utrolig mye som må taes tak i etterhvert. Både ute og inne. Som jeg har skrevet om før, skriker rommet til lille Herr Grønn oppussing, men jeg venter på at bjelkene skal forsvinne av seg selv. Det er derfor så mye enklere å ta tak ute, og siden hele utepartiet trenger shining, så måtte jeg begynne i et hjørne og arbeide meg videre. Første stopp ble altså bedet ved garasjen. Muren er striglet og nymalt. Alt gresset og diverse uønskete planter er dradd opp av jorden, og nye er plantet. Jeg har plantet eføy, klematis og noen stauder, så ideen er at fjellsiden og garasjeveggen etterhvert blir dekket.

Første kommunion

Det har vært litt stille hos meg de siste dagene, og grunnen er hagearbeid og søm. Min datter skal ha sin første kommunion kommende helg, og selvfølgelig må jeg kaste meg uti sying av ny kjole (til Herr Grønns store fortvilelse, for jeg sitter stort sett med nesen over symaskinen og er lite tilsnakkelig). Kjolen er laget av hvit Thai-silke, men jeg tror ikke Sarah Burton har noe å frykte.