500 g rabarbra
400 g mørdeig
100 g smør
100 g sukker
125 g malte mandler
100 g demarrasukker
2 egg
2 ss mel
1 strøken ts kanel
1 klype malt nellik
1 klype malt ingefær
Varm ovnen til 180oC. Bland sammen smør, sukker, mandler, mel og egg og rør til det oppnåes en krem. Kle en terteform med mørdeigen, og stikk med en gaffel over hele bunnen. Skrell og skjær rabarbra i biter. Ha de i kokende vann i et minutt og la de renne av seg. Bland 75 g demarrasukker og krydder. Ha rabarbraen i en kasserolle og ha sukker/krydder blandingen over. Varm det over svak varme i 5 minutter. Ta en bort fra pannen og la det avkjøles litt. Bland rabarbra og mandelkremen og ha det over terteformen. Stek i ovnen i 35 minutter. Ti minutter før ferdig strø over resten av sukkeret.
Fritt etter CusineAZ.com
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar