søndag 3. april 2011

Paprikasuppe


2 kyllinglår
3 l vann
1 hakket løk
1 hakket gulerot
4 svarte pepperkorn
1 laurbærblad
4 røde paprika
1 terning kyllingbuljong
1 ss hakket fersk mynte
1 ss hakket fersk merian
2 ts sukker
1 ts knuste svarte pepperkorn

Bland kylling, vann, løk, gulerot, pepperkorn og laurbærblad i en panne. La det koke opp, og la det småkoke videre i 30 minutter delvis dekket med lokk. Ta opp kyllingen og sil kraften. Legg kyllingen tilbake i kraften og la det stå over natten. Del paprikaen i fire, fjern frø. Grill dem slik at 'huden' bobler og blir svart. Ta bort denne huden. Ta bort fettet fra kraften, og ta opp kyllinglårene, ta bort bein og hud og skjær kjøttet i tynne skiver. Varm kraften, tilsett paprika og buljongterning, la det koke opp og la det småkoke videre i 10 minutter. Rett før servering, rør inn urter, sukker og pepperkorn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar